(suomi) Imatran koski

Suomen ensimmäinen matkailukohde lumoaa vieläkin jylhällä kauneudellaan. Kosken partaalla sijaitseva jugendlinna Imatran Valtionhotelli valittiin Suomen kauneimmaksi rakennukseksi v. 2014. Koskiuoma, hiidenkirnut ja muinaisuoman puisto kertovat tarinaa maamme geologisesta historiasta, jääkaudesta ja Vuoksen synnystä. Kivinen vieraskirja ja sirot rantapaviljongit tuovat tuulahduksen Suomen Suuriruhtinaskunnan ajasta, jolloin koskelle tultiin sankoin joukoin niin Euroopasta kuin Venäjältä ihmettelemään tätä mahtavaa luonnon nähtävyyttä.

10.00 Tulokahvit Valtionhotellissa
Aamukahvit nautimme upeassa Valtionhotellissa.

10.45 Valtionhotelliin tutustuminen
Kahvit juotuamme tutustumme Valtionhotelliin, jossa pääsemme kurkistamaan upeisiin huoneisiin ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita talon historiasta. Tämä upea jugendlinna on nähnyt paljon, niin rauhan kuin sodan aikojakin.

12.00 Kävelykierros Kruununpuistossa
Upea Kruununpuisto jylhine koskikanjoneineen on rauhoitettu jo 1842. Kuulemme tarinoita Vuoksen synnystä ja koskimatkailun kulta-ajoista. Näemme harvinaiset jokihiidenkirnut ja erikoisen kivisen vieraskirjan. Kierroksella on paljon portaita, joten se ei sovellu kaikin osin liikuntarajoitteisille eikä lastenvaunujen kanssa liikkuville.

13.00 Lounas Valtionhotellissa
Historiallisessa miljöössä kun ollaan, niin lounaaksi voi valita vaikkapa kuhaa à la Mannerheim tai Keisarin poroa. Lounas on myös suosittu vaihtoehto.

14.00 Lotta-ja veteraanimuseo
Vierailemme Valtionhotellin vastapäätä sijaitsevassa Lotta- ja Veteraanimuseossa. Yksityinen museo laajoine kokoelmineen on herättänyt ihastusta jopa Yhdysvaltain suurlähettilästä myöten.

15.00 Ostoksille
Imatrankoskella on monia erikoisliikkeitä aivan kivenheiton päässä Valtionhotellista. Imatralainen käsityöyritys Virkkukoukkunen on maankuulu. Antiikin Vuoksi on puolestaan keräilijän aarreaitta. Jos ei shoppailu kiinnosta, kutsuvat Koskenpartaan monet kahvilat ja terassit matkailijaa. Inkerinaukiolla sijaitseva trendikäs Bar Cafe Kuohu on imatralaisten olohuone niin kesäisin kuin talvellakin.

16.00 Lähtö kotimatkalle

KIERROKSEN VAATIVUUS:
kohtalainen. Portaita ja epätasaista maastoa. Kunnon jalkineet jalkaan! Lastenvaunuilla ei pääse kulkemaan poluilla, joten vauvat reppuun!

SAATAVUUS:

Ympäri vuoden.

Talvisin Kruununpuistossa ei pääse ihan kaikkialle koska osalla poluista ei ole talvikunnossapitoa.

 

HINTA ALK. 37 euroa/hlö min. 30 henkeä
Hinta sisältää: tulokahvit, opastukset Kruununpuistossa ja Valtionhotellissa, lounaan Valtionhotellissa ja vierailun Veteraanimuseossa.

Pyydä tarjous ja varaa!

GUIDED TOURS & ACTIVITIES IN FINLAND

Myyntipalvelu/Sales

Riitta Mustonen
email: riitta.must@gmail.com
puh./tel. +358 400 379 509

Helsingintie 1, 55100 Imatra